۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۷
کد خبر: ۴۴۵۲۳۸
مدیر حوزه علمیه مازندران:

مساجد محور وحدت، همدلی و بصیرت در جامعه اسلامی هستند 

مدیر حوزه علمیه مازندران با اشاره به این‌که مساجد بهترین مکان و پایگاه برای اخوت، اتحاد، بصیرت و پایداری محسوب می شوند، گفت: مساجد به خاطر جایگاه قدسی و توحیدی و به خاطر موقعیت و جایگاه ویژه ای که در میان مسلمانان دارند می توانند در اتحاد و همبستگی مسلمانان نقش مهمی ایفا کنند.
مدیر حوزه علمیه مازندران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام ابوالقاسم طاهری، مدیر حوزه علمیه مازندران امروز در مراسمی که به مناسبت روز جهانی مساجد در ساری برگزار شد با بیان این‌که شروع نهضت انقلاب اسلامی آغازی نو برای مساجد بود، گفت: زمانی که مساجد جایگاه خود را در جامعه اسلامی پیدا کرد زمزمه هایی برای عدالت خواهی و ظلم ستیزی نیز به گوش رسید به عبارت دیگر می توان مساجد را به‌ عنوان مبدأ انقلاب اسلامی دانست. 

عضو شورای حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که مساجد بهترین پایگاه همدلی دولت و ملت است، ادامه داد: عمران و آبادانی جامعه با عمران و آبادانی مساجد آن محقق می شود و بدون تردید بهترین راه برای مبارزه با تهاجم فرهنگی احیای مساجد است.

وی با بیان این که شاکله های اولیه انقلاب اسلامی در مساجد تشکیل شد، مردم آگاه سازی شدند و انقلاب بزرگی ایران شکل گرفت، افزود: حفظ و داوم انقلاب اسلامی نیز در گرو تقویت این پایگاه عبادی است.

حجت الاسلام طاهری دوام و قوام انقلاب اسلامی را در گرو توجه ویژه به مساجد دانست و اظهار داشت: امروزه مساجد در تحول منطقه ای نقش پنهان و در عین حال تأثیر گذاری را ایفا می کنند و تقویت موج بیداری در کشورهای اسلامی و ساماندهی و بسیج گروه های مردمی در دفاع از فرق نوظهور در منطقه نمونه هایی از نقش مساجد در تحولات منطقه ای به شمار می روند.

عضو شورای حوزه علمیه مازندران، حفظ جایگاه مسجد را از امورات موکد اسلام و قرآن برشمرد و با بیان این که مسجد تنها جایگاهی است که کسی ادعایی بر مالکیت آن نخواهد داشت، گفت: در فرهنگ اسلامی مسجد جایگاه خاصی دارد تا بندگان خدا در مسجد به عبادت بپردازند.

استاد حوزه علمیه مازندران به نقش مساجد در اصلاح سبک زندگی اشاره کرد و گفت: مراجعه مکرر به مسجد، در تغییر سبک زندگی و گرایش‌ به آموزه‌های دینی بسیار مؤثر است و بسیاری از آموزه‌های دینی در مساجد تبیین و متجلی می‌شوند.

وی به فرامین خدا، پیامبر اسلام و ائمه اطهار(ع) در باره تاکید بر زینت بخشیدن مسجد یادآور شد:  گرچه توجه به شکل ظاهر مسجد هم نقش مؤثری در جذب مردم و حفظ این جایگاه دارد اما هدف از زینت مسجد، فراهم سازی موقعیت برای حضور همیشگی، گسترده مؤمنین و آحاد مردم است.

حجت الاسلام طاهری با بیان این که امام راحل مسجد را سنگر  می دانستند و بر حفظ آن تأکید داشتند، گفت:  به برکت وجود مسجد در جامعه و حکومت اسلامی، مردم در امنیت و آرامش قرار داشته و به همین دلیل باید این سنگر ها را که موجب اتحاد، انسجام، و یگرنگی و شناخت  مردم از اوضاع داخلی و خارجی می شود با حضور گسترده و پر شور حفظ کرد.

عضو شورای حوزه علمیه مازندران برگزاری جلسات و اقامه نماز جماعت جوانان و آحاد مردم در مساجد را موجب خشم و ترس دشمنان از وحدت و همدلی مؤمنان و مسلمانان برشمرد و تأکید کرد: در سیره پیامبر اسلام(ص) مسجد پناهگاه بندگان صالح خدا است و هر گاه ندای اسلام در هر حوزه اعم از علمی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی از مسجد بلند شود، مشکلات مسلمانان حل خواهد شد.

استاد حوزه علمیه مازندران اشاره کرد: زینت مسجد با حضور مؤمنان در خانه خدا و اجرای کلام و فرمان انبیاء و اولیا الله محقق می شود و با فراهم سازی آبادانی مسجد خیر و برکت نیز به جامعه سرازیر خواهند شد.

حجت الاسلام طاهری با بیان این که مقدس‌ترین مکانی که زمینه آرامش و راز و نیاز و تقرب با خداوند می‌شود، مسجد است، گفت: تنها مکانی که فتنه دشمنان را خنثی می‌کند همین مساجد هستند که همچون سنگری محکم نقش مهمی در زمان پیروزی انقلاب داشتند.

مدیر حوزه علمیه مازندران با اشاره به نقش مسجد در مقابله با تهاجم فرهنگی،گفت: مساجد پایگاه های مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن هستند و در این راستا با یک توجه ویژه باید جبهه تهاجم فرهنگی در مساجد تشکیل شود.

استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به نقش مهم مساجد در تربیت انسان‌ها، افزود: مسجد پایگاه فرهنگی و انتشار دهنده معنویت است چرا که تقوا و فرهنگ دینی در جامعه از طریق مساجد منتشر می‌شود.

عضو شورای حوزه علمیه مازندران با بیان این‌که باید مساجد را آباد بداریم و متولیان مساجد توجه ویژه داشته باشند، گفت: اگر در یک جامعه مسلمان مساجد خالی از نمازگزار باشند یعنی اینکه یک جای کار ما اشکال دارد و معنویت در آن جمعه کمرنگ است.

وی با بیان این‌که مساجد در جامعه متولی خاصی ندارند، افزود: هر چند مساجد با تلاش مردم اداره و خدمات‌رسانی می‌شود ولی متولی خاصی به عنوان زیرمجموعه دولتی برای مدیریت و پشتیبانی ندارد.

حجت الاسلام طاهری با اشاره به این‌که مساجد بهترین مکان و پایگاه برای اخوت، اتحاد، بصیرت و پایداری محسوب می شوند، تصریح کرد: مساجد به خاطر جایگاه قدسی و توحیدی و به خاطر موقعیت و جایگاه ویژه ای که در میان مسلمانان دارند می توانند در اتحاد و همبستگی مسلمانان نقش مهمی ایفا کنند./950/202/ب2

ارسال نظرات